Posjetite nas
Josipa Jurja Strossmmayera 341
31000 Osijek, Hrvatska
Kontaktirajte nas
info@czposijek.hr
Tel: 0800 345 345

Završnom konferencijom održanom u Osijeku zaključen je EU projekt „MI-MODE“ koji predstavlja odgovor na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama

Prijavitelj i nositelj projekta „MI-MODE: Mitigacijski model u kriznim situacijama kao odgovor na potrebe lokalne zajednice“ bio je Centar za poduzetništvo, a partneri Centar za mlade Dalj i Udruga mladih Mali most. Vrijednost projekta je 48,309.23 EUR (363.985,89 kuna), a 85% projekta je sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali  2014 -2020, dok 15% je sufinancira Ured za udruge iz Državnog proračuna.

Projekt MI-MODE je započeo 19.04.2022. godine i formalno će biti zaključen 19.04.2023. godine, nakon 12 mjeseci provedbe. Obuhvat aktivnosti projekta sezao je kroz Osječko-baranjsku i Požeško-slavonsku županiju gdje su se projektne aktivnosti i provodile.

Projekt je sastavljen od dva glavna elementa: I. Jačanje kapaciteta lokalnih organizacija civilnoga društva i II Jačanje kapaciteta OCD-a i provedba savjetovanja udruga kao poslodavaca u kriznim situacijama. Prvi element sastojao se od aktivnost osmišljavanja i provedbe izobrazbe i drugih oblika jačanja i unaprjeđenja kapaciteta zaposlenika i/ili volontera organizacija civilnoga društva za neposredan rad u području zapošljavanja, socijalnog uključivanja i obrazovanja, uključujući prilagodbu poslovanja uz primjenu informacijsko-komunikacijskih tehnologija, aktivnosti organiziranja neposrednih, lokalnih inicijativa u području zapošljavanja, socijalnog uključivanja, obrazovanja i dobrog upravljanja te aktivnosti jačanja kapaciteta OCD-a i pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice, posebno u kriznim situacijama u okviru kojih je provedeno mapiranje potreba i usluga lokalne zajednice za upravljanje kriznim situacijama. U projekt je uključeno preko 30 organizacija civilnog društva kroz različite aktivnosti. Drugi element je fokusrian na aktivnosti izrade plana i metodologije izrade mitigacijskog-mentorskog programa, te u konačnici izrade mitigacijisko– mentorskog programa. Također, provedeno je savjetovanje 15 udruga kao dio mitigacijsko-mentorskog programa.

Značaj projekta i zadovoljstvo provedbom istaknuo je voditelj projekta, Ivan Papić, dodajući kako je posebno zahvalan svim organizacijama civilnog društva koje su se uključile u projekt i svojim sudjelovanjem direktno doprinijele razvoju i jačanju lokalne zajednice. 

Na završnoj konferenciji napravljen je presjek projekta i predstavljeni rezultati postignuti u projektu, te se ističe kako je projekt samo prva faza u strateškom potezu jačanja lokalne zajednice. Više informacija o projektu te istraživanja proizišla iz projekta su dostupna na službenoj mrežnoj stranici Centra za poduzetništvo.

*Stajališta izražena u ovom članku isključiva su odgovornost Centra za poduzetništvo i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

**Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Centra za poduzetništvo.

Ove stranice koriste tehnologiju internetskih 'kolačića', a kako bismo Vam ponudili bolje iskustvo. Više informacija o njima, kao i o detaljima iz domene privatnosti, možete saznati putem sljedeće poveznice