Posjetite nas
Josipa Jurja Strossmmayera 341
31000 Osijek, Hrvatska
Kontaktirajte nas
info@czposijek.hr
Tel: 0800 345 345

Sufinanciranje troškova sudjelovanja hrvatskih kompanija na inozemnom sajmu INTEROP Las Vegas 2015

Predmet ovog Javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava Ministarstva poduzetništva i obrta (u daljnjem tekstu: Ministarstvo) za sudjelovanje na međunarodnom sajmu INTEROP Las Vegas 2015 i za posjet Silicijskoj dolini.

CILJEVI I PRIORITETI JAVNOG POZIVA

Prioritet ovog Javnog poziva je putem ciljane potpore za sufinanciranje troškova sudjelovanja na inozemnom sajmu jačati konkurentnost, odnosno učvrstiti pozicije mikro, malih i srednjih gospodarskih subjekata na inozemnim tržištima.

Glavni cilj ovog Javnog poziva je Omogućiti predstavnicima šest korisnika ove bespovratne potpore da se predstave na sajmu INTEROP Las Vegas i pred potencijalnim investitorima u Silicijskoj dolin.

PRIHVATLJIVI TROŠKOVI

Prihvatljivi troškovi su:

  • troškovi dnevnica,
  • troškovi prijevoza (trošak avionske karte za ekonomsku klasu, trošak željeznice i trošak cestovnog prijevoza),
  • trošak smještaja do kategorije tri zvjezdice,
  • trošak promidžbenih materijala isključivo vezanih uz predmet Javnog poziva.

Navedene troškove Ministarstvo pokriva za maksimalno dva djelatnika zaposlena u podnositelju prijave (uključujući i osnivača).

IZNOS SREDSTAVA

Davatelj potpore je Ministarstvo poduzetništva i obrta. U proračunu Ministarstva na proračunskoj aktivnosti A817060 planirano je ukupno 180.000,00 kuna za dodjelu bespovratnih potpora temeljem ovog Javnog poziva.

Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 10.000,00 kuna,

Najviši iznos potpore koji se može dodijeliti je 30.000,00kuna.

KORISNICI KOJIMA JE JAVNI POZIV NAMIJENJEN

Ovaj Javni poziv namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzetnicima sukladno Preporuci Europske komisije 2003/361/EC od 6. svibnja 2003. godine.

ROKOVI

prijave se zaprimaju isključivo od 16. ožujka 2015. do 26. ožujka 2015. godine.

INTENZITET POTPORE

Intenzitet potpore označava udio sredstava s kojim davatelj potpore sudjeluje u financiranju projektnog prijedloga. Za Podnositelje prijava koji su mikro, mala i srednja poduzeća intenzitet potpore može dosegnuti do maksimalno 80% od ukupno prihvatljivih troškova iskazanih u tablici proračuna projektnog prijedloga. Podnositelj prijave dužan je sudjelovati u financiranju projektnog prijedloga u iznosu od minimalno 20% prihvatljivih troškova iskazanih u tablici proračuna projektnog prijedloga.

Natječaj i svu projektnu dokumentaciju možete naći na stranicama Ministarstva poduzetništva i obrta: http://www.minpo.hr/default.aspx?id=4135

Ove stranice koriste tehnologiju internetskih 'kolačića', a kako bismo Vam ponudili bolje iskustvo. Više informacija o njima, kao i o detaljima iz domene privatnosti, možete saznati putem sljedeće poveznice