Posjetite nas
Josipa Jurja Strossmmayera 341
31000 Osijek, Hrvatska
Kontaktirajte nas
info@czposijek.hr
Tel: 0800 345 345

Savjetovanjem i informiranjem do povećanja poduzetničke aktivnosti u Gradu Osijeku

Tijekom listopada, studenog i prosinca Centar za poduzetništvo provodio je projekt pod nazivom Savjetovanjem i informiranjem do povećanja poduzetničke aktivnosti u Gradu Osijeku“, a projekt je sufinancirao Grad Osijek. Projektom je osigurano besplatno savjetovanje i informiranje za nezaposlene osobe koje pokreću svoje poduzetničke poduhvate, a s ciljem njihovog osnaživanja i stvaranja pretpostavke za uspješan razvoj i ostanak na tržištu. Postojeće poduzetnike smo informirali o svim potporama koje mogu koristiti za rast i razvoj svog poslovanja kao što su mjere za proširenje poslovanja i aktualni COVID zajmovi.

Kroz tri mjeseca trajanja projekta savjetovano je i informirano 54 osobe. Savjetovanja su se odnosila uglavnom o izboru pravnog oblika, svih obveza koji pojedini oblik donosi, pomoć u izradi poslovnog plana za samozapošljavanje, zakonskoj regulativi pojedine djelatnosti, izvorima financiranja, informiranje o mogućnostima korištenja bespovratnih potpora.

Svojom aktivnošću pomogli su i studenti volonteri koje je angažirao projektni partner Studentski inkubator Osijek. Svojim doprinosom pomogli su u informiranju najmanje 500 osoba iz ciljne skupine, direktnim informiranjem nezaposlenih osoba u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanjem. Aktivnosti informiranja su se također provodile putem e-pošte, društvenih mreža, objavama na web stranici nositelja projekta i partnera te na taj način pomogli u promicanju projekta.

Putem ovakvih i sličnih projekata, Centar za poduzetništvo kontinuirano radi na promociji poduzetništva i svojim doprinosom utječe na cjelokupnu zajednicu na području grada Osijeka, stvaranjem kvalitetnog poduzetničkog okruženja.

Ove stranice koriste tehnologiju internetskih 'kolačića', a kako bismo Vam ponudili bolje iskustvo. Više informacija o njima, kao i o detaljima iz domene privatnosti, možete saznati putem sljedeće poveznice