Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima

Jedna od podmjera za koju u programskom razdoblju od 2014. do 2020. do sada nije bilo natječaja je 6.4. »Ulaganja u stvaranje i razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti« – provedba tipa operacije 6.4.1. »Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima«.

Pravilnik koji se na ovu podmjeru odnosi objavljen je 2015. godine kao preduvjet za objavu natječaja, međutim natječaja nije bilo.

Krajem svibnja ove godine, objavljen je potpuno novi Pravilnik (NN 49/30.05.2018.).

Za razliku od natječaja za operaciju 6.2.1. koji se odnosio na pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti i gdje je potpora iznosila 50.000 EUR po korisniku fiksno, ovaj je natječaj namijenjen razvoju već registriranih nepoljoprivrednih djelatnosti, poljoprivrednim gospodarstvima koja su upisana u Upisnik poljoprivrednika i Registar poreznih obveznika najmanje 12 mjeseci, a visina potpore je minimalno 3.500 EUR do maksimalno 200.000 EUR.

Intenzitet potpore je 70% ukupno prihvatljivih troškova za sva prihvatljiva ulaganja, osim kupovine poljoprivredne mehanizacije u sektoru pružanja usluga za koju intenzitet potpore iznosi 40%.

Ukoliko imate potrebu za ulaganja u građenje, rekonstrukciju i/ili opremanje objekata, kupnju novih gospodarskih vozila, strojeva i opreme, računalnih programa i drugog vezano za razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti na Vašem poljoprivrednom gospodarstvu, informirajte se ovdje o ovom natječaju i prijavite svoje projekte kako biste osigurali financijsku podršku za njihovu realizaciju.

Ove stranice koriste tehnologiju internetskih 'kolačića', a kako bismo Vam ponudili bolje iskustvo. Više informacija o njima, kao i o detaljima iz domene privatnosti, možete saznati putem sljedeće poveznice