Posjetite nas
Josipa Jurja Strossmmayera 341
31000 Osijek, Hrvatska
Kontaktirajte nas
info@czposijek.hr
Tel: 0800 345 345

Raspisan natječaj za poslijediplomski doktorski studij „PODUZETNIŠTVO I INOVATIVNOST“

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Ekonomski fakultet u Osijeku, Međunarosni centar za poduzetničke studije (ICES) u suradnji s Turku School of Economics, Finska; Univerza v Mariboru, Slovenija; Universitaet Klagenfurt, Austrija i Durham University, Ujedinjeno Kraljevstvo raspisuju natječaj za upis 5. generacije međunarodnog međusveučilišnog poslijediplomskog interdisciplinarnog doktorskog studija „PODUZETNIŠTVO I INOVATIVNOST“ za stjecanje akademskog stupnja doktora znanosti iz područja društvenih znanosti (dr.sc.).

Studij traje tri godine odnosno šest semestara i njegovim završetkom stječe se 180 ECTS bodova i akademski stupanj doktora znanosti (dr.sc.) iz društvenih znanosti, polja ekonomije.

UVJETI UPISA:

Pravo upisa na Međunarodni međusveučilišni poslijediplomski interdisciplinarni doktorski studij PODUZETNIŠTVO I INOVATIVNOST ostvaruju studenti koji imaju:

 • završen odgovarajući sveučilišni studij u četverogodišnjem trajanju iz područja društvenih znanosti: ekonomije i prava
 • završen četverogodišnji sveučilišni studij koji ne spada u područje društvenih znanosti (polje ekonomije i prava) s obvezom polaganja razlikovnih ispita
 • završen diplomski studij iz područja društvenih znanosti: ekonomije i prava
 • završen diplomski studij koji ne spada u područje društvenih znanosti (polje ekonomije i prava) s obvezom polaganja razlikovnih ispita
 • studenti koji nemaju završeno odgovarajuće školovanje pod uvjetima predviđenim Pravilnikom o Poslijediplomskim studijima na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Uz prijavu pristupnici obvezno prilažu:

 1. Popunjeni prijavni obrazac
 2. Diploma o završenom studiju/ovjera preslika diplome
 3. Ovjereni prijepis ocjena
 4. Preporuka dva sveučilišna profesora, ukoliko je prosjek niži od 3,51
 5. Domovnica ili dokaz o državljanstvu
 6. Rodni list
 7. Dvije fotografije (4×6 cm)
 8. Životopis
 9. Esej o motivaciji za upis (jedna stranica teksta)
 10. Preslika potvrde o uplaćenoj prvoj rati školarine.

Prijave se podnose poštom (preporučeno) ili osobno uz naznaku: Prijava za upis na poslijediplomski doktorski studij „PODUZETNIŠTVO I INOVATIVNOST“, na adresu:

Ekonomski fakultet u Osijeku
Trg Ljudevita Gaja 7
31 000 Osijek

Rok za podnošenje prijave je 31. prosinca 2017.

Troškovi poslijediplomskog doktorskog studija

Ukupna školarina u skladu sa studijskim programom međunarodnog međusveučilišnog poslijediplomskog interdisciplinarnog doktorskog studija „PODUZETNIŠTVO I INOVATIVNOST“ iznosi 95.000,00 kuna. Školarina se uplaćuje na žiro račun Fakulteta: IBAN HR43 2500 0091 1020 1337 6 poziv na broj: (02) 230200-OIB ili datum rođenja.

Polaznicima koji uplate cijeli iznos školarine pri upisu odobrava se 5 % popusta

Dinamika obročne uplate školarine:

 • 16.000,00 kn prilikom upisa na studij + 16.000,00 kn do kraja I. godine
 • 16.000,00 kn prilikom upisa u II. godinu + 16.000,00 kn do kraja II. godine
 • 16.000,00 kn prilikom upisa u III. godinu + 15.000,00 kn do kraja III. godine

Odabir polaznika:

Odabir polaznika vrši se prema visini prosjeka ocjena na diplomskom studiju, motivacijskog eseja, postojećim istraživačkim i znanstvenim referencama, te preporuci potencijalnog savjetnika/voditelja istraživačkog rada. Pristupnici moraju vladati engleskim jezikom.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na:

e-mail: kkrizanovic@ices.hr
telefon: 031/224-490

Informacije o Međunarodnom međusveučilišnom poslijediplomskom interdisciplinarnom doktorskom studiju PODUZETNIŠTVO I INOVATIVNOST objavljene su na Internet stranici www.ices.hr. Direktan link na doktorski studij: http://www.ices.hr/doktorski-studij/ .

Predsjednik Sveučilišnog vijeća za poslijediplomski interdisciplinarni međusveučilišni (doktorski) studij PODUZETNIŠTVO I INOVATIVNOST

Prof.dr.sc. Slavica Singer, professor emeritus

Ove stranice koriste tehnologiju internetskih 'kolačića', a kako bismo Vam ponudili bolje iskustvo. Više informacija o njima, kao i o detaljima iz domene privatnosti, možete saznati putem sljedeće poveznice