Posjetite nas
Josipa Jurja Strossmmayera 341
31000 Osijek, Hrvatska
Kontaktirajte nas
info@czposijek.hr
Tel: 0800 345 345

PROJEKT: Za jedno – ZAJEDNO!

Centar za poduzetništvo partner je projektu “Za jedno- Zajedno” koji ima za cilj povećati iskorištenost javnih prostora za društveni život u lokalnoj zajednici kroz civilno-javno partnerstvo i međusektorsku suradnju unapređenjem kapaciteta na razini partnerstva te osiguranjem društvenih sadržaja na dobrobit zajednice, osobito u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Projekt uključuje suradnju 11 organizacija civilnog društva s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, grada Vukovara i Javne ustanove Sportski objekti Vukovar (JU SOV) kako bi se adaptirao, opremio prostor i uspostavio društveni centar u gradu Vukovaru te provedbom devet društvenih programa osnažili kapaciteti na razini partnerstva i na korist zajednice.

Projekt izravno utječe na organizacije civilnog društva na razini partnerstava, na djecu i mlade, građane i lokalnu zajednicu te volontere kojih će 45 biti uključeno u projekt.

Glavne aktivnosti projekta su razvoj i provedba programa društvenog centra u zajednici u prostoru u javnom vlasništvu temeljenih na potrebama građana koji uključuju osnaživanje i osposobljavanje organizatora zajednice; koje se ostvaruju kroz 9 programa, odnosno Program kulturnih aktivnosti, Program poduzetništva, Program zaštite okoliša, Program volonterstva, Program zaštite i prevencije zdravlja, Program obrazovanja i cjeloživotnog učenja, Program za informatičke tehnologije, Program za društveno korisno učenje i Program sportskih aktivnosti koje provode stručnjaci predstavnici partnerskih institucija.

Centar za poduzetništvo u okviru projekta biti će zadužen za provedbu 2 programa – točnije program poduzetništva te program obrazovanja i cjeloživotnog učenja.

Kroz projekte aktivnosti u novom društvenom centru u Vukovaru imati će priliku partnerskim organizacijama podijeliti iskustva, znanje i vještine kroz održavanje radionica, prezentacija, istraživanje, fokus grupa, predavanja i na taj način pomoći izgradnji zajednice, a kroz partnersku suradnju jačati kapacitete OCD-a.

Projekt pod nazivom “Za jedno –Zajedno” Ugovor broj: UP.04.2.1.07.0063 financira se iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014-2020 u okviru poziva „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice, te sufinancira iz Državnog proračuna na poziciji Ureda za udruge.

Projekt: Za jedno – ZAJEDNO!

Trajanje: 29.05.2020.-28.05.2022.
Financijska potpora: Europska unija/ Europski Socijalni fond/ Ured za udruge Vlade RH

Nositelj projekta: Mirovna grupa mladih Dunav

Partneri:

JU “Sportski objekti Vukovar”,

Grad Vukovar,

Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek,

Centar za poduzetništvo Osijek,

Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek,

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar,

Samo pozitivno udruga za promicanje pozitivnih vrijednosti Vinkovci,

Vaterpolo klub Vukovar,

Plivački klub Vukovar,

Vukovarski triatlon klub,

Košarkaški klub “Borovo” Vukovar,

Hrvatski rukometni klub “Borovo”

Iznos dodijeljene potpore: 1.988.842,53 HRK

Ove stranice koriste tehnologiju internetskih 'kolačića', a kako bismo Vam ponudili bolje iskustvo. Više informacija o njima, kao i o detaljima iz domene privatnosti, možete saznati putem sljedeće poveznice