Posjetite nas
Josipa Jurja Strossmmayera 341
31000 Osijek, Hrvatska
Kontaktirajte nas
info@czposijek.hr
Tel: 0800 345 345

Projekt SMEPASS II – besplatne savjetodavne usluge za poduzetnike

Otvoren je zadnji poziv za sudjelovanje na EU Projekt SMEPASS II, „Pružanje savjetodavnih usluga malom i srednjem poduzetništvu, poizv je otvoren do 17.listopada.2014. godine. Projekt provodi Ministarstvo poduzetništva i obrta u suradnji s HGK, HUP-om i HAMAG Investom.

SMEPASS II je projekt koji sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Provedba će trajati dvije godine, a cilj Projekta je jačanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva (MSP) u Republici Hrvatskoj. Savjetodavne usluge dostupne u okviru Projekta SMEPASS II potpuno su besplatne. Projekt SMEPASS II podržat će najmanje 150 tvrtki malog i srednjeg poduzetništva koje se prijave on-line.

Projekt se sastoji od tri komponente:

Komponenta 1: Podizanje svijesti
Komponenta 2: Pružanje savjetodavnih usluga iz područja marketinga/razvoja proizvoda i osiguranja kvalitete
Komponenta 3: Pružanje savjetodavnih usluga pri pripremi prijava i projektne dokumentacije za sufinanciranje iz Strukturnih fondova

U okviru Komponente 1 projekt organizira i provodi seminara širom Hrvatske s ciljem informiranja MSP o dostupnim besplatnim savjetodavnim uslugama i uvjetima za njihovo korištenje.
Regionalni seminari održavaju se prije svakog Poziva za iskaz interesa. Informacija o lokaciji i vremenu održavanja slijedećeg kruga seminara biti će objavljena na stranicama projekta.

Prvi krug seminara održan je od 14.-28. studenoga 2013. godine u Dubrovniku, Karlovcu, Osijeku, Puli, Rijeci, Splitu, Varaždinu, Zadru i Zagrebu. Drugi krug seminara održan je od 5.-15. svibnja 2014. u Čakovcu, Koprivnici, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Splitu, Zadru, Rijeci i Zagrebu.

U okviru Komponente 2 najmanje 150 MSP-ova primit će savjetodavnu podršku nužnu za zadržavanje njihovih pozicija na tržištu, i/ili u potrazi za novim tržištima, s naglaskom na druge zemlje članice EU. Svi hrvatski MSP koji zadovoljavaju uvjete imaju priliku prijaviti se za savjetodavne usluge iz područja:

Osiguranje kvalitete
Razvoju marketinga i novih proizvoda
Odabir tvrtki temeljit će se na objektivnim kriterijima i na transparentan način. Dva odvojena poziva za iskaz interesa su objavljena tijekom studenog/prosinca 2013. te tijekom travnja/svibnja 2014. godine. Konačni poziv za iskaz interesa bit će objavljen u rujnu/listopadu 2014. godine. Tim stručnjaka Projekta SMEPASS II sastoji se od hrvatskih i stranih stručnjaka iz EU. Oni dolaze k vama i u vašim poslovnim prostorima pružaju direktnu pomoć s područja marketinga, razvoja proizvoda i upravljanja kvalitetom.

U okviru Komponente 3 projekt je pružio podršku za pripremu prijava i projektne dokumentacije za sufinanciranje iz Strukturnih fondova odabranim MSP-ovima.

Kako se prijaviti?

Prvo provjerite ispunjavate li kriterije prihatljivosti na: http://www.smepass2.eu/apply.aspx#doc

Ispunite prijavni obrazac na: http://www.smepass2.eu/apply.aspx#doc

Ove stranice koriste tehnologiju internetskih 'kolačića', a kako bismo Vam ponudili bolje iskustvo. Više informacija o njima, kao i o detaljima iz domene privatnosti, možete saznati putem sljedeće poveznice