Posjetite nas
Josipa Jurja Strossmmayera 341
31000 Osijek, Hrvatska
Kontaktirajte nas
info@czposijek.hr
Tel: 0800 345 345

Projekt „Savjetovanjem i informiranjem do uspješnih poduzetnika“

Centar za poduzetništvo proveo je projekt pod nazivom: „Savjetovanjem i informiranjem do uspješnih poduzetnika“ koji je sufinanciran od strane Grada Osijeka iz programa za financiranje projekata i programa udruga iz Proračuna Grada Osijeka u 2021. godini. Svrha projekta je razvoj i unapređenje gospodarstva grada Osijeka pružanjem usluga poslovnog savjetovanja i informiranja, kako bi se buduće poduzetnike stimuliralo i osnažilo za pokretanje poslovnih poduhvata.

Kroz besplatne usluge savjetovanja, informiranja i radionicu o pokretanju poslovanja povećali smo znanja i kompetencije za pokretanje i upravljanjem poduzetničkim pothvatom za 80  korisnika, dok je promocija poduzetništva prema ciljnoj skupini i njihovo informiranje o mogućnostima korištenja besplatnih usluga Centra za poduzetništvo obuhvatilo više od 500 osoba. Time su se stvoriti preduvjeti za povećanje broja poduzetnika na području grada što će doprinijeti razvoju i unapređenju gospodarstva grada Osijeka. Projekt se provodio od 1. lipnja do 30. studenog 2021. godine. Zbog COVID-19 pandemije, usluge smo pružali i putem video-konferencijskih platformi kako bi aktivnosti mogle nesmetano teći, a klijenti su pozdravili ovakvu prilagodbu.

Ciljana skupina ovog projekta bile su nezaposlene osobe i osobe koje žele pokrenuti poduzetnički poduhvat, a nemaju dostatne informacije i znanja kako to napraviti. I dalje je najveći broj osoba koji žele ući u poduzetništvo, ali ne posjeduju dovoljno znanja i informacija o samom pokretanju. Želja za samozapošljavanjem definitivno nije dostatna da bi se i uspjelo. Puno je raznih faktora koji utječu na uspjeh, od karaktera osobe, razrađenosti ideje, spremnosti tržišta za proizvod/uslugu, znanja i vještina koje budući poduzetnik ima. Najveći problem koji je identificiran je nedostatak znanja o planiranju poslovanja i upravo je zadaća Centra za poduzetništvo bila besplatnim savjetovanjem i informiranjem pomoći u procesu samozapošljavanja te u identifikaciji nedostatnih znanja koje je neophodno ojačati.

Ove stranice koriste tehnologiju internetskih 'kolačića', a kako bismo Vam ponudili bolje iskustvo. Više informacija o njima, kao i o detaljima iz domene privatnosti, možete saznati putem sljedeće poveznice