Posjetite nas
Josipa Jurja Strossmmayera 341
31000 Osijek, Hrvatska
Kontaktirajte nas
info@czposijek.hr
Tel: 0800 345 345

Projekt Pismeni 2.0 – edukacije za učenike OŠ na području Požeško-slavonske županije iz financijske, digitalne i medijske pismenosti

Prošli tjedan održali smo prvi ciklus radionica za učenike osnovnih škola na području Požeško-slavonske županije s ciljem  unapređenja znanja i vještina djece i mladih u području financijske, digitalne i medijske pismenosti kao i informiranja odgojno-obrazovnih djelatnika i stručnjaka koji dolaze u doticaj s ovom tematikom. Domaćin nam je bila Katolička osnovna škola iz Požege, te se ovim putem zahvaljujemo profesoru Josipu Blagojeviću  i Tajani Čengić iz CNZD-a Poludnevnog boravka iz Požege na gostoprimstvu i sudjelovanju, te ponosno ističemo kako nam je drago sudjelovati u ovakvom jednom projektu i doprinijeti svojim iskustvom i znanjem u realizaciji projektnih aktivnosti.

U ovom tjednu nastavljamo sa edukativnim aktivnostima sa učenicima 7. i 8. razreda Katoličke osnovne škola iz Požege  i radujemo novim ciklusima radionica  te  druženjima i usvajanjima novih znanja.

Projekt Pismeni 2.0. financiran je iz Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga na području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2021/2022. od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Nositelj projekta je Centar za nestalu i zlostavljanju djecu iz Osijeka, uz projektne partnere Katoličku osnovnu školu iz Požege i Centra za poduzetništvo Osijek.

Opći cilj projekta  je unaprijediti financijsku, digitalnu i medijsku pismenost kod djece i mladih opće populacije i u riziku i s problemima u ponašanju uz informiranje i senzibiliziranje javnosti na području Požeško-slavonske županije. Specifični ciljevi projekta:

* Povećati financijsku, digitalnu i medijsku pismenost i razviti kritički odnos prema medijskim  sadržajima kod djece i mladih opće populacije i s problemima u ponašanju na području Požeško-slavonske županije.

* Podizanje svijesti javnosti o financijskoj, digitalnoj i medijskoj pismenosti te diseminacija primjera dobre prakse.

Ove stranice koriste tehnologiju internetskih 'kolačića', a kako bismo Vam ponudili bolje iskustvo. Više informacija o njima, kao i o detaljima iz domene privatnosti, možete saznati putem sljedeće poveznice