Posjetite nas
Josipa Jurja Strossmmayera 341
31000 Osijek, Hrvatska
Kontaktirajte nas
info@czposijek.hr
Tel: 0800 345 345

Prava boravka studenata u EU

Odabir karijernog puta je nešto s čim se svi mladi susreću. Neki prije, neki kasnije, no to uvelike ovisi o odabirima koje smo donijeli za vrijeme školovanja. Prethodnik karijernom odabiru je upravo onaj koji se odnosi na obrazovanje. Svi mladi koji odluče završiti studij razmišljaju o jednoj stavri. Koji studij upisati?

Ulaskom Hrvatske u EU brojne opcije su se otvorile za postojeće i buduće studente kako bi se na kvalitetan i adekvatan način pružila platforma koja će rezultirati visoko obrazovanim kadrom koji će danas sutra biti nositelj gospodarskih i društvenih promjena. Jedna od prednosti koju pruža članstvo u Europskoj uniji je mogućnost studiranja u nekoj od članica EU. Kada se student odluči studirati u inozemstvu, odnosno u zemlji na području Europske unije on ostvaruje određena prava, a jedno od tih prava je pravo borakva u toj zemlji. Za vrijeme studija, studenti imaju pravo na boravak u bilo kojoj zemlji članici Europske unije ako ispunjavaju sljedeće uvjete:

  • upisani su u odobrenu obrazovnu ustanovu
  • imaju dovoljan prihod (iz bilo kojeg izvora)
  • imate sveobuhvatno zdravstveno osiguranje

Više informacija i ostala prava možete pronaći OVDJE

Ove stranice koriste tehnologiju internetskih 'kolačića', a kako bismo Vam ponudili bolje iskustvo. Više informacija o njima, kao i o detaljima iz domene privatnosti, možete saznati putem sljedeće poveznice