Posjetite nas
Josipa Jurja Strossmmayera 341
31000 Osijek, Hrvatska
Kontaktirajte nas
info@czposijek.hr
Tel: 0800 345 345

Poziv na seminar „Poduzetnički obzor special – Žene u poduzetništvu“

Povodom Međunarodnog dana žena, Osječko-baranjska županija organizira seminar „Poduzetnički obzor special – Žene u poduzetništvu“. Ovaj seminar namijenjen je svim ženama poduzetnicama te svim ženama uključenim u poslovni svijet. U okviru seminara bit će održana tri predavanja kako slijedi:

„Pogled u sebe – Geštalt psihoterapija kao ogledalo za osobni razvoj”

Na ovom interaktivnom predavanju istražit ćemo kako geštalt psihoterapija može pomoći ženama poduzetnicama da bolje razumiju sebe i svoj unutarnji svijet. Razgovarat ćemo o tome kako naša unutarnja dinamika utječe na odluke koje donosima, interakcije s drugim ljudima i vođenje poslovanja. Dotaknut ćemo se važnosti pronalaska ravnoteže između vlastite snage i osjetljivosti te kako geštalt psihoterapija može pomoći u jačanju samopouzdanja i otpornosti prema izazovima. Istražit ćemo kako promatrati sebe s većom svjesnošću, prihvaćanjem i razumijevanjem, koristeći alate i tehnike koje nudi geštalt pristup. Predavanje će održati Nikoleta Poljak, mag. andragogije i geštalt psihoterapeutkinja.

“Nutritivni put jedne poduzetnice”

Pravilna prehrana tema je koja zadire u zdravlje, ljepotu i emocije žena. Svaka žena svjesna je težine i truda koji je potrebno uložiti u organizaciju prehrane, a treba biti usklađena sa stilom života i opipljiva rezultatima. Isto tako, u svakom pokušaju promjene suočeni smo s bezbroj savjeta o prehrani, a zbunjuje nas koji od njih je stručan. Cilj predavanja “Nutritivni put jedne poduzetnice” je osnažiti i pokrenuti brigu o pravilnoj prehrani kod žena suočenih s manjkom vremena, a suviškom stresa te na jasan i stručan način odgovoriti na najčešća pitanja žena vezano uz pravilnu prehranu. Polaznice će naučiti kako složiti obrok koji mogu ponijeti na posao, kako organizirati obroke u danu, kako ostvariti dnevni preporučeni unos vlakana, koliko vode unositi u danu i kako razlučiti emociju od hrane. Predavanje će održati Ivana Sović, mag. nutricionizma.

„Pismo – Istražimo sebe kroz umjetnost“

Radionica „Pismo” jedna je u nizu radionica iz ciklusa likovnih radionica za odrasle “Istražimo sebe kroz umjetnost“ na kojima će polaznice naučiti razmišljati kao umjetnici. Polaznice će, pod stručnim vodstvom, u kombiniranoj tehnici izrađivati vizualno pismo podrške upućeno sebi. Tijekom trajanja radionice (za čije sudjelovanje nije potrebno prethodno znanje iz područja umjetnosti) odvajamo vrijeme za sebe i provodimo ga u umjetničkoj aktivnosti koja nas opušta, strukturira misli i emocije. Za naše psihičko i fizičko zdravlje nužno je ostvariti stvaralačko u svakodnevnom životu te osjetiti uživanje u aktivnosti isključivo radi aktivnosti. Proces izrade pisma obnovit će najvažniji odnos u životu – onaj sa samom sobom, osvijestiti prioritete vezane uz mentalno zdravlje te nas osnažiti tijekom izazovnih životnih razdoblja. Predavanje će održati izv. prof. dr. art. Jelena Kovačević, specijalist art-terapije.

Seminar će se održati 8. ožujka 2024. godine u Velikoj vijećnici Osječko-baranjske županije, Županijska 4, Osijek, s početkom u 10 sati, a predviđeno trajanje je do 12 sati.

Za sudjelovanje na ovom seminaru potrebno je popuniti obrazac prijave i poslati ga na adresu e-pošte: gospodarstvo@obz.hr, najkasnije do 6. ožujka ove godine.

Ove stranice koriste tehnologiju internetskih 'kolačića', a kako bismo Vam ponudili bolje iskustvo. Više informacija o njima, kao i o detaljima iz domene privatnosti, možete saznati putem sljedeće poveznice