Posjetite nas
Josipa Jurja Strossmmayera 341
31000 Osijek, Hrvatska
Kontaktirajte nas
info@czposijek.hr
Tel: 0800 345 345

POZIV NA OKRUGLI STOL

Centar za poduzetništvo provodi EU projekt pod nazivom “MI-MODE: Mitigacijski model u kriznim situacijama kao odgovor na potrebe lokalne zajednice“ koji je odobren za financiranje od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014 -2020 u okviru poziva za dostavu projektnih prijedloga Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice te potpisan u okviru Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava UP.04.2.1.11.0062.

Svrha projekta je jačanje kapaciteta Prijavitelja i Partnera kao organizacija civilnog društva aktivnih u lokalnoj zajednici za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim problemima kroz inicijativu mitigacijskog modela kao odgovora na potrebe lokalne zajednice uslijed kriznih situacija.

U okviru projekta provedeno je istraživanje tržišta tj. točnije rečeno mapiranje potreba i usluga lokalne zajednice za upravljanje kriznim situacijama.

Cilj provedenog istraživanja je dobiti odgovor na pitanja koja se postavljaju kao imperativ održivosti i adekvatnog reagiranja na potencijalne krizne situacije. To uključuje istraživanje potreba OCD-ova koji su relevantan dionik lokalne zajednice te usluga koje su potrebne u kriznim situacijama. Istraživanje je pružilo prijeko potrebne smjernice i jasan odgovor na područja jačanja OCD-a kako bi učinkovito zadovoljili potrebe dionika lokalne zajednice u kriznim situacijama. Nadalje, istraživanje je dalo i odgovor koje usluge su potrebne lokalnim OCD-ovima tj. koja su to područja u kojima dionici lokalne zajednice najviše trebaju podršku i uspostavljanje radnog okvira (mitigacijskog modela) u kriznim situacijama.

Ovaj okrugli stol nam omogućuje da zajedno sa dionicima zajednice identificiramo ključne potrebe i usluge koje su potrebne u kriznim situacijama, a koje bi Centar za poduzetništvo mogao ponuditi kako bi zajednica bila bolje pripremljena i osnažena za suočavanje s izazovima. Uz to, naš cilj je uspostaviti suradnju između OCD-ova kako bismo zajednički razvijali inovativna rješenja za učinkovitije upravljanje kriznim situacijama u zajednici.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane građane, dionike lokalne zajednice, OCD-ove i predstavnike jedinica lokalne i regionalne samouprave da nam se pridruže na okruglom stolu koji će se održati 29.03.2023. godine s početkom u 11:00 sati na adresi Centra za poduzetništvo – J.J. Strossmayera 341, 31000 Osijek (narančasta zgrada, prizemlje, konferencijska dvorana A) i svojim odazivom doprinesu zajedničkom cilju učinkovitog upravljanja krizama u našoj lokalnoj zajednici.

Sudjelovanje je moguće isključivo uz prethodnu prijavu putem ovog OBRASCA ZA PRIJAVU. Prijaviti se možete najkasnije do 28.03.2023. do 12:00 sati.

Za više informacija o okruglom stolu, inicijativama Centra za poduzetništvo i druga pitanja, slobodno nam se obratite putem poruke e-pošte: info@czposijek.hr ili putem telefona 031/283-970.

„Stajališta izražena u ovom članku isključiva su odgovornost Centra za poduzetništvo i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.“

„Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Centra za poduzetništvo.“

Ove stranice koriste tehnologiju internetskih 'kolačića', a kako bismo Vam ponudili bolje iskustvo. Više informacija o njima, kao i o detaljima iz domene privatnosti, možete saznati putem sljedeće poveznice