Posjetite nas
Josipa Jurja Strossmmayera 341
31000 Osijek, Hrvatska
Kontaktirajte nas
info@czposijek.hr
Tel: 0800 345 345

„Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju otvorila je novi ciklus natječaj iz mjere 4, namijenih ozbiljnim investicijama u razvoj postojećih poljoprivrednih gospodarstava koja su već pokazala svoju stabilnost, promatrano kroz duljinu poslovanja, stabilne pokazatelje uspješnosti, zapošljavanje i prisutnost u smislu registriranosti u Registru poreznih obveznika i sustavu doprinosa.

Riječ je o 400 milijuna kuna za prioritetne sektore voća i povrća te stočarstva i peradarstva.

Potpore su formirane tako da su razdvojene potpore za mala i srednja poljoprivredna gospodarstva (do 250 000 EUR) i one za velika (iznad 250 000 EUR ekonomske veličine), gledano prema ekonomskoj veličini gospodarstva sukladno Potvrdama koje izdaje Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba.

Također su objavljeni i natječaji za operaciju 4.1.2. »Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš«- raspoloživo 100 milijuna EUR, te za operaciju 4.1.3. »Korištenje obnovljivih izvora energije«- raspoloživo 150 000 EUR.

nastavku pročitajte više o natječaju operacije 4.1.1. koja je od 2015. godine kada je objavljen prvi natječaj za ovu operaciju, izazvala najviše polemika ali interesa kako poljoprivrednika tako i šire javnosti.

Ove stranice koriste tehnologiju internetskih 'kolačića', a kako bismo Vam ponudili bolje iskustvo. Više informacija o njima, kao i o detaljima iz domene privatnosti, možete saznati putem sljedeće poveznice