Posjetite nas
Josipa Jurja Strossmmayera 341
31000 Osijek, Hrvatska
Kontaktirajte nas
info@czposijek.hr
Tel: 0800 345 345

PARTNER NET II – edukacija za poduzetnike početnike

Centar za poduzetništvo Osijek, kao partner u projektu Partnerstvom i podrškom do zapošljavanja – PARTNER NET II uspješno je održao još jedan ciklus radionica za poduzetnike početnike u Osijeku.

Većina polaznika došli su sa početnim idejama i željom da se prijave za potporu samozapošljavanje HZZ-a. Cilj edukacije bio je stjecanje znanja potrebnih za pokretanje i vođenje vlastitog poslovnog poduhvata, testiranje ideja s kojima su polaznici došli i pomoć u izradi poslovnog plana.

Polaznici su analizirali vlastite kapacitete za poduzetništvo, sagledati vlastite snage i slabosti, te se kroz edukaciju, vježbe i umrežavanje osnaživali radeći na slabostima i učeći kako iskoristiti potencijal vlastitih snaga. Nakon početka posvećenog poduzetništvu i poduzetnicima, svakim slijedećim danom ušli su dublje u sagledanje svih bitnih elemenata poduzetničkog pothvata u području financija (pravni oblici, porezi, doprinosi, financijsko praćenje, fiskalizacija, ostala obvezna davanja, PDV, definiranje ulaganja i izvora financiranja, kalkulacije cijena, planiranje prihoda i rashoda, utvrđivanje točke pokrića, utvrđivanje rezultata poslovanja, novčani tijek, putni nalozi, blagajna…), potom i u području marketinga, komunikacije s tržištem i izradom marketing mix-a za vlastiti pothvat, a posljednja dva dana edukacije posvećena integriranju svega naučenog u poslovni plan i njegovu prezentaciju ostalim polaznicima i predavačima kao potencijalnim investitorima i/ili kupcima.

Projektom su polaznicima ponuđeni i daljnje savjetovanje pri pokretanju poduzetničkog pothvata, ali i mentoriranje u prvim mjesecima poslovanja kada je poduzetnicima početnicima podrška najviše potrebna, jer koliko god razradili ideje i napravili detaljne poslovne planove, tržište je ono koje svojom dinamikom i stalnim mijenama donosi odluku tko će preživjeti prve godine poslovanja i izrasti u stabilni poduzetnički pothvat s potencijalom za rast i razvoj.

Zbog situacije s kojom se globalno suočavamo, primorani smo odustati od individualnih savjetovanja u našim prostorima ali samo i dalje dostupni na našem mailu za elektronsko savjetovanje info@czposijek.hr

Ove stranice koriste tehnologiju internetskih 'kolačića', a kako bismo Vam ponudili bolje iskustvo. Više informacija o njima, kao i o detaljima iz domene privatnosti, možete saznati putem sljedeće poveznice