OTVOREN NATJEČAJ: Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća

Objavljen Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća” financiran iz Operativnog programa NPOO.

Tip natječaja: Otvoreni poziv

Datum objave: 12. 07. 2022.

Datum početka zaprimanja projektnih prijava: 12. 08. 2022.

Rok za podnošenje projektnih prijava: 12. 09. 2022.

Nadležno tijelo: Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja

Svrha poziva

Potaknuti rast novoosnovanih poduzeća koja razvijaju inovacije (proizvode, usluge ili tehnologije) bazirane na znanju ili visokim tehnologijama, koji su novi ili znatno poboljšani u usporedbi s dostignućima na tržištu. Podržat će se projekti u pred-komercijalnoj fazi za budući razvoj i komercijalizaciju proizvoda/usluga, tehnologija, povećanje proizvodnih kapaciteta povezanih s projektom i povećanje spremnosti poduzeća za investicije.

Predmet poziva

Poticanje investicije novoosnovanih MSP-ova s projektima čija je tehnološka zrelost izvan faze dokazivanja koncepta, ali koja još nisu spremna za tržište, tj. njihova tehnološka razina razvijenosti projekta je između TRL 5 – TRL 8, kroz podršku za razvoj inovacija, s naglaskom na povećanje proizvodnih kapaciteta i upravljanje poduzećem, njegovoj spremnosti za ulaganja investitora, i poboljšanja u komercijalizaciji proizvoda, usluga i tehnologija.

Ukupna bespovratna sredstva: 141.700.000,00 kn

Minimalni iznos bespovratnih sredstava: 200.000,00 kn

Maksimalni iznos bespovratnih sredstava: 1.000.000,00 kn

Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog poziva:

  • Mikro poduzetnici
  • Mali poduzetnici
  • Srednji poduzetnici

Više informacija o Pozivu i dokumentaciju možete pronaći na službenim stranicama informacijskog sustava FONDOVIEU

Ove stranice koriste tehnologiju internetskih 'kolačića', a kako bismo Vam ponudili bolje iskustvo. Više informacija o njima, kao i o detaljima iz domene privatnosti, možete saznati putem sljedeće poveznice