Održan Hackathon najboljih poduzetničkih ideja koji je okupio učenike 4 slavonske osnovne škole

U srijedu, 10.svibnja 2023. u ZOO Hotelu Osijek održan je Hackathon kojim se privedene kraju edukativne aktivnosti projekta „Učeničkim poduzetništvom za pametan rast“. Na Hackathonu su sudjelovali učenici iz četiri partnerske škole: Osnovne škole Bijelo Brdo, Osnovne škole Antunovac, Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće i Osnovne škole braće Radić Pakrac.


Hackathon predstavlja završnicu edukacijskog ciklusa Poduzetničke akademije koja se provodila u periodu od siječnja do travnja 2023. i koja se sastojala od 4 edukacijska modula: Razvoj poduzetničkih kapaciteta i sklonosti poduzetničkom razmišljanju, Razvoj inovativnosti i kreativnosti te generiranje ideja, Razvoj praktičnih poduzetničkih vještina i Razvoj financijske pismenosti.


Tijekom Poduzetničke akademije učenici usvojili su znanja iz financijske pismenosti, razvoja poduzetničinih kapaciteta, poduzetničkih vještina, razvoja kreativnih potencijala i generiranja ideja te ih u obliku poduzetničkih ideja na Hackathonu predstavili svim sudionicima projekta. Sve poduzetniče ideje su bile za pohvalu, a dvije koje su se posebno isticale odlučili smo posebno nagraditi: tim iz OŠ Bijelo Brdo – Olivera Đukić, Nika Popović, Jana Božić, Vanja Vrljanović, David Kvaka i tim iz OŠ Ivana Kukuljevića – Frane Šerić i Rea Weber. Učenici su nakon proglašenja pobjednika ostatak druženja nastavili posjetom Zoološkom vrtu Osijek.


Čestitamo svim sudionicima na uspješno odrađenom projektu, usvojenim znanjima te odličnim poduzetničkim idejama, te posebno zahvaljujemo Ministarstvu znanosti i obrazovanja što je prepoznalo važnost sufinanciranja ovakvog projekta.

Ove stranice koriste tehnologiju internetskih 'kolačića', a kako bismo Vam ponudili bolje iskustvo. Više informacija o njima, kao i o detaljima iz domene privatnosti, možete saznati putem sljedeće poveznice