Posjetite nas
Josipa Jurja Strossmmayera 341
31000 Osijek, Hrvatska
Kontaktirajte nas
info@czposijek.hr
Tel: 0800 345 345

Novi projekt usmjeren na zapošljivost osoba s invaliditetom

Iako se 2020. godina bliži kraju, Centar za poduzetništvo i dalje ne posustaje u svojim novim podvizima! U prosincu smo započeli provedbu projekta “Jačanje kompetencija osoba s invaliditetom za tržište rada”, koje sufinancira Osječko-baranjska županija.

Osobe s invaliditetom su specifična kategorija nezaposlenih osoba jer prilikom zapošljavanja u središte pozornosti dolazi njihov invaliditet, a ne mogućnosti i sposobnosti za određeno radno mjesto te njihov potencijal kao zaposlenika. Unatoč mjerama kojima se pokušava olakšati položaj osoba s invaliditetom na tržištu rada te povećati njihovu zapošljivost; njihov položaj nije doživio dramatična poboljšanja. Uzrok tome je slaba vidljivost potencijala ove populacije, nedovoljna informiranost poslodavaca (i šire javnosti) o njihovim mogućnostima i sposobnostima, nedostatan uvid u prirodu njihova invaliditeta što nažalost vodi stigmatizaciji.

Tijekom provedbe projekta, Centar za poduzetništvo će uključiti najmanje 20 osoba s invaliditetom s područja Osječko-baranjske županije, kroz aktivnosti kao što su edukacije te savjetovanje i informiranje. Kako su osobe s invaliditetom teško zapošljiva kategorija nezaposlenih osoba, želimo im pružiti znanja i poboljšati vještine kojima mogu prokativno pristupiti potencijalnim poslodavcima te istima istaknuti svoja znanja, vještine i sposobnosti za određeno radno mjesto. Također ih želimo informirati o mogućnosti pokretanja vlastitog poslovanja u svrhu ekonomske neovisnosti, a samim time poticati razvoj poduzetništva.

Svrha projekta je osnaživanje ciljne skupine na području Osječko-baranjske županije s ciljem poticanja i stvaranja boljih mogućnosti njihovog zapošljavanja te boljih uvjeta za njihovu ekonomsku neovisnost i samostalnost.

Nakon isteka financijske potpore, Centar za poduzetništvo će nastaviti s pružanjem usluga savjetovanja i informiranje sudionika projekta kako bi nastavio stimulirati i osnaživati ciljnu skupinu jačajući im kompetencije te proaktivnost, a sve za svrhu ekonomske neovisnosti.

Ove stranice koriste tehnologiju internetskih 'kolačića', a kako bismo Vam ponudili bolje iskustvo. Više informacija o njima, kao i o detaljima iz domene privatnosti, možete saznati putem sljedeće poveznice