Posjetite nas
Josipa Jurja Strossmmayera 341
31000 Osijek, Hrvatska
Kontaktirajte nas
info@czposijek.hr
Tel: 0800 345 345

Novi natječaj za dodjelu potpora za poticanje razvoja poduzetništva u Osijeku

Grad Osijek je objavio Javni poziv za dodjelu potpora iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na području grada Osijeka u 2017. godini. Predmet ovog javnog poziva je dodjela bespovratnih potpora iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na području grada Osijeka, kojim se provode mjere s ciljem jačanja konkurentnog nastupa poduzetnika na tržištu te podizanja razine poduzetničkih znanja i vještina.

U okviru Javnog poziva realiziraju se sljedeće mjere:

1. Potpore za pokretanja gospodarske aktivnosti poduzetnika početnika

(Dodjeljuju se poduzetnicima početnicima pri pokretanju gospodarske aktivnosti za troškove nabave strojeva, opreme i alata te uređenje poslovnog prostora, u visini od 70% troškova (bez PDV-a), a najviše 20.000,00 kn.)

2. Potpore za nabavu i ugradnju strojeva i opreme

(Dodjeljuju se za troškove kupnje i ugradnje strojeva i opreme u visini od 50% troškova (bez PDV-a), a najviše 20.000,00 kn.)

3. Potpore za certificiranje proizvoda i procesa

(Dodjeljuju se za troškove uvođenja i implementacije sustava upravljanja kvalitetom i certificiranje sukladnosti vlastitih proizvoda prema hrvatskim i europskim normama i smjernicama u visini od 50% troškova (bez PDV-a), a najviše 10.000,00 kn.)

4. Potpore tradicijskim i umjetničkim obrtima

(Dodjeljuju se obrtnicima tradicijskih i umjetničkih obrta za troškove nabave alata i opreme te uređenja poslovnog prostora u visini od 80% troškova (bez PDV-a), a najviše 10.000,00 kn.)

5. Potpore za izradu projektnih prijedloga za sufinanciranje iz fondova Europske unije

(Dodjeljuju se za troškove izrade projektnih prijedloga i pripreme popratne dokumentacije pri prijavi na natječaje za korištenje sredstava iz fondova Europske unije u visini od 50% troškova (bez PDV-a), a najviše 10.000,00 kn.)

6. Potpore za izlaganje na sajmovima

(Dodjeljuju se za izlaganje na domaćim i inozemnim sajmovima za troškove izložbenog prostora na sajmu, te troškove smještaja i prijevoza izlagača na sajmu u visini od 50% troškova (bez PDV-a), a najviše 5.000,00 kn.)

7. Potpore za stručno obrazovanje i osposobljavanje zaposlenika

(Dodjeljuju se za troškove stručnog obrazovanja i osposobljavanja za rad zaposlenika u visini od 50% troškova (bez PDV-a), a najviše 20.000,00 kn. Priznaju se troškovi za programe koji su odobreni od nadležnog ministarstva za obrazovanje. Troškovi za studiranje i seminare neće se priznati.)

 

Potpore se dodjeljuju za pokriće dijela troškova izvršenog ulaganja, s tim da porez na dodanu vrijednost (PDV) nije prihvatljiv trošak. Priznaju se troškovi nastali od 01.01.2016.

Korisnici potpore mogu biti mikro, mali i srednji poduzetnici (trgovačka društva, obrti i zadruge) koji su zakonom kojim se uređuje poticanje razvoja malog gospodarstva definirani kao subjekti malog gospodarstva.

Ukupno raspoloživa sredstva namijenjena za dodjelu potpora iznose 500.000,00 kn, a jedan poduzetnik može se prijaviti za više mjera i ostvariti pravo na maksimalni iznos potpore ne veći od 50.000,00 kn.

Javni poziv bit će otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 30.11.2017.

Stručni tim Centra za poduzetništvo posjeduje višegodišnje iskustvo u pisanju i provođenju projekata za brojne klijente. Prilikom razvoja projekata, klijentima se nude dva osnovna modela suradnje – razvoj projekta od strane konzultantskog tima Centra za poduzetništvo ili mentorski pristup prilikom razvoja projekta.

Obratite nam se s povjerenjem na broj 031/283-820 ili putem e-pošte na info@czposijek.hr.

Više informacija o pozivu pronađite na stranici Grada Osijeka.

Ove stranice koriste tehnologiju internetskih 'kolačića', a kako bismo Vam ponudili bolje iskustvo. Više informacija o njima, kao i o detaljima iz domene privatnosti, možete saznati putem sljedeće poveznice