Posjetite nas
Josipa Jurja Strossmmayera 341
31000 Osijek, Hrvatska
Kontaktirajte nas
info@czposijek.hr
Tel: 0800 345 345

Novi Interreg V-A Program prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. godine

U Čakovcu je 10.09.2015. godine održana konferencija na kojoj je najavljen novi sedmogodišnji Interreg V-A Program prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska za razdoblje od 2014. do 2020. godine. a koji je 07.09.2015. godine usvojen od strane Europska komisije.

U cilju razvoja posebne lokalne baze znanja i boljeg razumijevanja programom će se podupirati zajedničke usluge obrazovanja i osposobljavanja, te zahvaljujući ovom prekograničnom programu pojačana suradnja će uvelike koristiti mađarskim i hrvatskim građanima, posebno u pogledu povećanja radnih mjesta, gospodarskog rasta i veće kvalitete života u prekograničnom području.

Programom će biti obuhvaćena četiri glavna područja djelovanja:

  1. potpora konkurentnosti malih i srednjih poduzeća
  2. promicanje održivoga korištenja prirodnim i kulturnim dobrima
  3. poticanje bolje prekogranične suradnje između Mađarske i Hrvatske
  4. ulaganje u obrazovne programe

Ukupni proračun navedenog programa iznosi 73,9 milijuna EUR, od čega je 60,8 milijuna EUR iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Prvi pozivi na natječaje iz Programa očekuju se do kraja 2015. godine, a sve vijesti, natječaji i događanja koji će biti u novom sedmogodišnjem programu dostupni su na novoj web stranici programa www.huhr-cbc.com.

Za sve daljnje upite u svezi navedenog programa slobodno nam se obratite putem besplatnog telefona 0800-345-345 ili mail adrese info@czposijek.hr – projektni tim Centra za poduzetništvo stoji Vam na raspolaganju.

Ove stranice koriste tehnologiju internetskih 'kolačića', a kako bismo Vam ponudili bolje iskustvo. Više informacija o njima, kao i o detaljima iz domene privatnosti, možete saznati putem sljedeće poveznice