Mogućnosti, prilike i prepreke za osobe s invaliditetom na tržištu rada – okrugli stolu organizaciji Centra za poduzetništvo

U današnjim gospodarskim okolnostima i neizvjesnom tržištu rada, pronaći posao se često smatra izazovom te predstavlja brigu velikog broja naših sugrađana. Ovaj izazov nije samo postojeći u RH, već se manifestira i na razini Europske unije, ali i ostalih država svijeta. Kako ovo pitanje nije samo u nadležnosti državnih institucija i tijela, svi akteri gospodarskog svijeta bi trebali dati svoj doprinos u rješavanju zajedničkog problema, čineći time život boljim i ljepšim za sadašnje i buduće generacije.

Uoči Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, Centar za poduzetništvo kao prepoznat generator razvoja poslovanja i proaktivnog pristupa tržištu rada organizira okrugli stol pod nazivom „Mogućnosti, prilike i prepreke za osobe s invaliditetom na tržištu rada“ koji je usmjeren na osobe s invaliditetom, udruge i ostale relevantne dionike koji se bave i doprinose ovoj tematici. Organizacija okruglog stola je omogućena uz podršku Osječko-baranjske županije.

Cilj organizacije okruglog stola je okupiti pojedince koji često bivaju smatrani pripadnicima kategorije teže zapošljivih osoba; osobe s invaliditetom, članove i predstavnike udruga koje se bave ovim i sličnim pitanjima te svojim aktivnostima pridonose povećanju zapošljivosti svojih članova, te u konačnici predstavnike donositelja politika koji svojim radom direktno utječu na razinu zapošljivosti i razvoj tržišta rada.

Na okruglom stolu kroz otvaranje dijaloga među svim relevantnim akterima tržišta rada nastoje se što bolje mapirati stvarne potrebe i izazovi s kojima se naši sugrađani s invaliditetom susreću pri pronalasku posla. Ovim pristupom, ostvarit će se vrlo važna sinergija koja će biti osnova za daljnji razvoj tržišta rada po pitanju zapošljivosti osoba s invaliditetom kroz nadolazeće inicijative, politike, projekte i sl. Uz sve navedeno, na okruglom stolu će se prikazati primjeri dobre prakse u pitanju zapošljavanja osoba s invaliditetom, olakšavanja zapošljavanja i pružanje točnih i važnih informacija za poslodavce te u konačnici predstaviti inicijativu Centra za poduzetništvo kojom se jačaju kapaciteti udruga kao poslodavaca.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane osobe s invaliditetom, članove i predstavnike udruga te predstavnike donositelja politika da nam se pridruže na okruglom stolu pod nazivom „Mogućnosti, prilike i prepreke za osobe s invaliditetom na tržištu rada“ koji će se održati 28.11.2022. godine s početkom u 10:00 sati na adresi Centra za poduzetništvo – J.J. Strossmayera 341, 31000 Osijek (narančasta zgrada, prizemlje, konferencijska dvorana A)

Sudjelovanje je moguće isključivo uz prethodnu prijavu putem ovog OBRASCA ZA PRIJAVU. Prijaviti se možete najkasnije do 27.11.2022. do 12:00 sati.

Za više informacija o okruglom stolu, inicijativama Centra za poduzetništvo i druga pitanja, slobodno nam se obratite putem poruke e-pošte: info@czposijek.hr ili putem telefona 031/283-970.

Ove stranice koriste tehnologiju internetskih 'kolačića', a kako bismo Vam ponudili bolje iskustvo. Više informacija o njima, kao i o detaljima iz domene privatnosti, možete saznati putem sljedeće poveznice