Posjetite nas
Josipa Jurja Strossmmayera 341
31000 Osijek, Hrvatska
Kontaktirajte nas
info@czposijek.hr
Tel: 0800 345 345

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo Javne pozive za korištenje mjera u 2017. godini

Radi se o Javnim pozivima za mjere iz Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja.

Tri su kategorije poziva, a ciljnu skupinu Programa čine nezaposleni hrvatski branitelji, te nezaposlena djeca smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja.

Javni poziv za Mjeru poticanja obrazovanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja

CILJ:

Sufinanciranje troškova školovanja osoba iz ciljne skupine Programa te podizanja razine njihovog obrazovanja i promjene zanimanja u svrhu poboljšanja kvalifikacijske strukture i olakšavanja pristupa tržištu rada, a radi povećanja njihove zapošljivosti.

Za potporu se mogu kandidirati osobe iz ciljne skupine koje nisu koristile niti jedan od oblika mjere stručnog osposobljavanja, odnosno poticanja obrazovanja u provedbi svih dosadašnjih programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja.

Javni poziv za Mjeru samozapošljavanja

CILJ:

Otvaranje novih radnih mjesta za osobe iz ciljne skupine Programa kroz davanje novčane potpore u svrhu samozapošljavanja.

Za potporu se mogu kandidirati osobe iz ciljne skupine koje nisu koristile potporu za samozapošljavanje Ministarstva hrvatskih branitelja, odnosno ranije Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti ili Ministarstva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Javni poziv za Mjeru potpore za proširenje postojeće djelatnosti

CILJ:

Otvaranje novih radnih mjesta za osobe iz ciljne skupine Programa kroz davanje novčane potpore poslodavcima koji zapošljavaju navedene osobe.

Za potporu se mogu kandidirati obrti, obiteljska poljoprivredna gospodarstva u sustavu PDV-a, mala trgovačka društva do 50 zaposlenih u 100% privatnom vlasništvu državljana Republike Hrvatske i druge pravne osobe s do 50 zaposlenih u 100% privatnom vlasništvu državljana Republike Hrvatske, te zadruge s do 10 zaposlenih, čije je sjedište na području Republike Hrvatske, koji su registrirani i započeli s radom najkasnije u siječnju 2016. godine, a ujedno imaju podmirene sve obveze prema državi (porezi, doprinosi i svi drugi oblici dugovanja). U obzir se uzimaju poslodavci koji tek otvaraju radna mjesta i oni koji su već zaposlili osobe iz ciljne skupine nakon 5. svibnja 2016. godine.

Navedeni javni pozivi otvoreni su u razdoblju od 31. siječnja do 1. ožujka 2017. godine.

Ukoliko imate nekih pitanja obratite nam se na broj 031/283-820 ili na info@czposijek.hr

Više informacija možete pronaći na stranici Ministarstva hrvatskih branitelja.

Ove stranice koriste tehnologiju internetskih 'kolačića', a kako bismo Vam ponudili bolje iskustvo. Više informacija o njima, kao i o detaljima iz domene privatnosti, možete saznati putem sljedeće poveznice