Posjetite nas
Josipa Jurja Strossmmayera 341
31000 Osijek, Hrvatska
Kontaktirajte nas
info@czposijek.hr
Tel: 0800 345 345

MENTORIRANJE UDRUGA: Poziv za iskaz interesa

Centar za poduzetništvo provodi EU projekt pod nazivom “MI-MODE: Mitigacijski model u kriznim situacijama kao odgovor na potrebe lokalne zajednice“ koji je odobren za financiranje od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali  2014 -2020  u okviru poziva za dostavu projektnih prijedloga Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice te potpisan u okviru Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava UP.04.2.1.11.0062.

Svrha projekta je jačanje kapaciteta Prijavitelja i Partnera kao organizacija civilnog društva aktivnih u lokalnoj zajednici za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim problemima kroz inicijativu mitigacijskog modela kao odgovora na potrebe lokalne zajednice uslijed kriznih situacija.

U okviru provedbe mitigacijsko-mentorskog programa, a kako bi se osigurala dugoročna ekonomičnost i održivost poslovanja OCD-ova koji su u ulozi poslodavca kroz provedbu informiranja i savjetovanja će se osigurati razina zaposlenosti što je značajan čimbenik održivog gospodarskog razvoja. U korelaciji s navedenim, direktno se utječe i na ekonomsko-socijalnu sigurnost zaposlenika i članova OCD-a. Drugim riječima, informiranje OCD-ova obuhvaća proces diseminacije informacija o relevantnim temama koje se tiču specifičnosti poslovnog upravljanja odnosno poslovanja i gospodarskog djelovanja OCD-a kroz prizmu poslodavca. Također, savjetovanje se odnosi na pružanje stručne podrške i usluga savjetovanja OCD-ovima koji zapošljavaju djelatnike i time su i sami poslodavci. Ovim uslugama se nastoji osigurati jačanje znanja i djelovanja OCD-a kao poslodavaca, a sve s ultimativnim ciljem što bolje održivosti te kreiranja modela poslovanja koji će biti otporan na dinamičnost okoline te na potencijalne stresne i druge krizne situacije koje se mogu dogoditi, a posebice pogađaju gospodarske subjekte i sve one koji zapošljavaju barem jednog zaposlenika.

Također, ovim se nastoji kroz individualan pristup i stručnu podršku osigurati trajnost i kvaliteta zapošljavanja odnosno održavanje radnog odnosa, a sve s ciljem senzibilizacije teme organizacija civilnog društva kao idealnih poslodavaca kojim se zaposlenici ostvaruju na poslovnom i privatnom planu djelujući u domeni koja im je u obje sfere vrlo prisna i značajna.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane udruge koje zapošljavaju barem jednog djelatnika (ili planiranju zaposliti prvu osobu) da se prijave za sudjelovanje u mitigacijsko-mentorskom programu.

KRITERIJ ZA ODABIR

  • Status i okolnosti udruge
  • Dostupnost informacija i povjerenje
  • Potencijal
  • Motiviranost i suglasnost
  • Razina potrebne podrške

PRIJAVA

Za uključivanje u program  prijava je obvezna.

Prijaviti se možete putem OBRASCA ZA PRIJAVU

Rok za prijavu je 21. listopad 2022. godine do 23:59 sati.

Za sva dodatna pitanja i informacije možete nam se obratiti putem e-pošte na info@czposijek.hr i na broj telefona 031 / 283 970


*Stajališta izražena u ovom članku isključiva su odgovornost Centra za poduzetništvo i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

**Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Centra za poduzetništvo.

Ove stranice koriste tehnologiju internetskih 'kolačića', a kako bismo Vam ponudili bolje iskustvo. Više informacija o njima, kao i o detaljima iz domene privatnosti, možete saznati putem sljedeće poveznice