MALA ŠKOLA FINANCIJSKE PISMENOSTI – održali smo edukacije za nove generacije

Jučer, 09.11.2022. godine pozvani smo u Požegu, gdje smo u sklopu projekta Katoličke osnovne škole u Požegi pod nazivom Mala škola financijske pismenosti održali ciklus edukacija u području financijske pismenosti za učenike škola nižih i viših razreda. Na edukacijama su sudjelovali učenici četvrtih i petih razreda osnovne škole.

Učenici četvrtih razreda imali su priliku na interaktivan način upoznati se sa različitim oblicima dobrog upravljanja vlastitim budžetom i kako razlikovati želje od potreba pri kupnji raznih proizvoda. Također, naučili su što znači biti pametan potrošač, kakve sve metode koriste trgovci kako bi privukli potrošače da kupe što više proizvoda tijekom posjete trgovini te u konačnici na koje sve načine se može pridonijeti smanjenju nastalih troškova u njihovim kućanstvima u području potrošnje vode i električne energije. 

Učenici petih razreda upoznali su se sa funkcioniranjem financijskog sustava Republike Hrvatske i koje sve institucije sudjeluju u njemu. Imali su priliku na temelju praktičnih primjera upoznati se sa pojmom kredita, koje sve kartice i račune svakodnevno koristimo te što su virtualne banke i digitalno bankarstvo. Predstavljene su im različite usluge koje danas nude banke u svrhu što jednostavnijeg online plaćanja i sigurnijeg upravljanja vlastitim novcem. 

Iznimno nam je bilo dragao biti dio Male škole financijske pismenosti i time doprinijeti jačanju i razvoju znanja naših najmlađih generacija.           

    

Ove stranice koriste tehnologiju internetskih 'kolačića', a kako bismo Vam ponudili bolje iskustvo. Više informacija o njima, kao i o detaljima iz domene privatnosti, možete saznati putem sljedeće poveznice