Posjetite nas
Josipa Jurja Strossmmayera 341
31000 Osijek, Hrvatska
Kontaktirajte nas
info@czposijek.hr
Tel: 0800 345 345

Mala poljoprivredna gospodarstva na dobitku

Objavljen je i novi natječaj za mala poljoprivredna gospodarstva, ekonomske veličine od 2.000 eura do 7.999 eura, kojim je na raspolaganju 279 milijuna kuna za potporu razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava. Pojedinačna potpora po korisniku iznosi 15.000 EUR u kunskoj protuvrijednosti, od čega 50% korisnik dobije odmah nakon potpisivanja ugovora, a preostalih 50% po provedenim aktivnostima.

Specifičnost ove mjere je što su dozvoljeni i troškovi koji u okviru mjere 4 nisu. Prvenstveno je riječ o mogućnosti nabave rabljene opreme i mehanizacije, kupnji domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena isadnog materijala višegodišnjeg bilja, te kupnji ili zakup poljoprivrednog zemljišta (ali onoga koje nije ušlo u izvorni izračun ekonomske veličine gospodarstva). Potencijalnim korisnicima bit će zanimljiva i prihvatljivost troškova operativnog poslovanja poljoprivrednog gospodarstva koja se odnosi na dohodak, plaću, doprinose zaposlenih i knjigovodstvene usluge vezano uz poljoprivrednu djelatnost na poljoprivrednom gospodarstvu, izradu projektne dokumentacije (izrada projektno-tehničke dokumentacije, geodetskih podloga, elaborata, certifikata te usluge stručnjaka-konzultanta).

Više informacija o ovom natječaju pročitajte ovdje.

Za sve daljnje informacije i izradu projektnih prijava, obratite na se na 0800 345 345 ili na info@czposijek.hr

Ove stranice koriste tehnologiju internetskih 'kolačića', a kako bismo Vam ponudili bolje iskustvo. Više informacija o njima, kao i o detaljima iz domene privatnosti, možete saznati putem sljedeće poveznice