Posjetite nas
Josipa Jurja Strossmmayera 341
31000 Osijek, Hrvatska
Kontaktirajte nas
info@czposijek.hr
Tel: 0800 345 345

Europske snage solidarnosti: Prilika za mlade

Ako ste stari između 17 i 30 godina i želite pomoći drugima, uključite se u Europske snage solidarnosti.

Tijekom rujanske plenarne sjednice u Strasbourgu Europski parlament izglasao je pravni okvir za Europske snage solidarnosti.

Europske snage solidarnosti inicijativa su Europske unije kojom se stvaraju mogućnosti za mlade da volontiraju ili rade na projektima u svojim zemljama ili u inozemstvu koji su od koristi zajednicama i ljudima diljem Europe.

Cilj je pružiti mladim ljudima priliku da nauče nove vještine za osobni, društveni i profesionalni razvoj, uključujući učenje i trening, dok istovremeno pomažu drugima.

Projekti su iz područja obrazovanja, zdravstva, zaštite okoliša, rad s djecom i starijima te migrantima i tražiteljima azila – s tim da prioritet ima humanitarni rad.

Aktivnosti ne bi trebale imati negativan utjecaj na postojeća radna mjesta i programe te trebaju podržavati načela društvene odgovornosti tvrtki.

„Smatram da svi znamo kako mladi ljudi žele doprinijeti europskom projektu… izgradnji vlastite budućnosti, biti u kontaktu s drugim ljudima i unaprijediti društvo“, poručuje izvjestiteljica Helga Trüpel (Zeleni/EFA, Njemačka).

Izvor: Europski parlament

Ove stranice koriste tehnologiju internetskih 'kolačića', a kako bismo Vam ponudili bolje iskustvo. Više informacija o njima, kao i o detaljima iz domene privatnosti, možete saznati putem sljedeće poveznice