Posjetite nas
Josipa Jurja Strossmmayera 341
31000 Osijek, Hrvatska
Kontaktirajte nas
info@czposijek.hr
Tel: 0800 345 345

Edukacije u Poreču – jer poduzetnici su nam na prvom mjestu

Prošlog tjedna, Centar za poduzetništvo sudjelovao je na edukativnim aktivnostima i umrežavanju s članovima udruge Mreže BOND Hrvatska čiji smo ponosni član, a umrežavanje i edukacije su se odvijale u Poreču. U organizaciji Udruge Mreža BOND i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) organizirane su radionice implementacije standardizirane usluge savjetovanja poduzetnika početnika. Radionice su okupile više od 70 predstavnika poduzetničkih potpornih institucija, članove udruge Mreža BOND.

Sudionici su tijekom petodnevnih radionica prošli osam modula Priručnika o savjetovanju poduzetnika početnika:

  • Poduzetnik i ideja,
  • Istraživanje tržišta,
  • Od ideje do tržišta,
  • Marketing,
  • Prodaja,
  • Financijsko planiranje i upravljanje,
  • Zakonski okvir
  • te Poslovne operacije i aktivnosti.

U okviru navedenih područja, voditelji radionica Dubravka Lacić, Iva Grković, Ivan Jerčinović i Mihaela Balić kroz teoretski dio i praktične primjere uputili su sudionike u učinkovito rješavanje svakodnevnih izazova s poduzetnicima s kojima se susreću zaposlenici poduzetničkih potpornih institucija.

Nadogradnjom svojih znanja i iskustava, pomažemo rastu naših poduzetnika, poduzetnika s područja Istočne Hrvatske – Slavonije. Uz edukativne radionice, umrežavanje s drugim poduzetničkim potpornim institucijama je važan faktor za rast i razvoj naše organizacije te zajedničko stvaranje kvalitetne poduzetničke klime u Republici Hrvatskoj.

Projekt BOND 2 u sklopu kojeg su održane navedene aktivnosti traje do svibnja 2023. godine. Daljnje aktivnosti usmjerene su na razvoj novih standardiziranih usluga poput savjetovanja poduzetnika u rastu i razvoju te postupak prijenosa poslovanja, digitalne platforme za savjetovanje poduzetnika, aplikacije za mentoriranje poduzetnika od strane mentora kao i uspostavu E-learning modela učenja namijenjenog poduzetničkim potpornim institucijama. Usluge će se standardizirati i testirati s poduzetnicima, a nakon izvršenog nadzora primjene standarda, poduzetničke potporne institucije će se certificirati za pružanje pojedine usluge. Cilj je uspostaviti certificirane poduzetničke potporne institucije u 11 županija Republike Hrvatske, a certifikat će poduzetnicima biti jasan pokazatelj najkvalitetnijih usluga. Projekt je sufinanciran u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ove stranice koriste tehnologiju internetskih 'kolačića', a kako bismo Vam ponudili bolje iskustvo. Više informacija o njima, kao i o detaljima iz domene privatnosti, možete saznati putem sljedeće poveznice