Posjetite nas
Josipa Jurja Strossmmayera 341
31000 Osijek, Hrvatska
Kontaktirajte nas
info@czposijek.hr
Tel: 0800 345 345

25 godina djelovanja Centra za poduzetništvo

Centar za poduzetništvo – za razvoj i promoviranje poduzetničkog ponašanja osnovan je davne 1997. godine kao neprofitna organizacija – udruga građana, čiji su osnivači profesori sa Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, poduzetnici s područja grada Osijeka i predstavnici lokalne uprave. Centar za poduzetništvo iz Osijeka  je i prvi poduzetnički centar osnovan u Republici Hrvatskoj. Idejni začetnici, na čelu sa prof.dr.sc. Slavicom Singer, prilikom osnivanja nisu niti znali kako navedena suradnja označava koncept trostruke povezanosti i suradnje akademske zajednice, poslovnog sektora i lokalne uprave  (eng. Triple Helix), no znali su što žele postići – doprinijeti jačanju samopouzdanja kroz ovladavanje znanjima i vještinama poduzetničkog ponašanja, čime se stvaraju pretpostavke za zapošljavanje, prvo kroz samozapošljavanje, a onda i kroz rastuće poslovne pothvate.

Centar za poduzetništvo ima status poduzetničke potporne institucije, te je prepoznat kao partner od povjerenja pojedincima koji žele poduzetnički djelovati, ali i institucijama koje se bave zapošljavanjem, jačanjem inovativnosti i regionalnim razvojem. Kroz aktivnosti savjetovanja, informiranja, edukacije i umrežavanja različitih dionika, Centar kontinuirano potiče ljude na osobni razvoj te im nastoji približiti poduzetništvo kao stil života u koji se isplati ulagati. Nakon četvrt stoljeća predanog rada, Centar je učvrstio svoju poziciju  generatora razvoja poduzetništva, te predstavlja središnje mjesto na kojem poduzetnici mogu dobiti cjelovitu podršku prilikom pokretanja ali i razvoja svog poslovanja i time je potvrdio svoju ulogu dionika i kotača pozitivnih promjena u društvu.

Centar za poduzetništvo će tijekom 2022.godine obilježiti 25 godina svog postojanja kontinuiranim objavama tekstova na društvenim mrežama, simbolično nazvanim “Vremeplov”, a u kojima će osvrt na rad u Centru i izazove određenog vremena djelovanja Centra dati osobe koji su obilježile njegov rad u  određenom razdoblju. Uz “Vremeplov”, Centar će tijekom godine poduzetnicima ponuditi i posebnu pogodnost “25 % popusta za 25 godina djelovanja” na svoje komercijalne usluge,  poput izrade poslovnih planova, investicijskih studija, pripreme projektnih prijedloga i slično.

Zahvaljujemo na povjerenju i podršci svim poslovnim partnerima i građanima koji prate rad Centra za poduzetništvo kroz sudjelovanje u brojnim aktivnostima i korištenje usluga, te vas pozivamo na učinkovitu suradnju i u godinama koje slijede.

Ove stranice koriste tehnologiju internetskih 'kolačića', a kako bismo Vam ponudili bolje iskustvo. Više informacija o njima, kao i o detaljima iz domene privatnosti, možete saznati putem sljedeće poveznice