Posjetite nas
Josipa Jurja Strossmmayera 341
31000 Osijek, Hrvatska
Kontaktirajte nas
info@czposijek.hr
Tel: 0800 345 345

MOJA ODLUKA, MOJA BUDUĆNOST! – Novi projekt Centra za poduzetništvo

Početkom 2024. godine Centar za poduzetništvo započinje provedbu projekta ”Moja odluka, moja budućnost” za koji je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan krajem prethodne godine. Ovim putem bismo se zahvalili Središnjem uredu za demografiju i mlade na prepoznavanju naše inicijative te na pozitivnoj evaluaciji projektnog prijedloga. Veselimo se nadolazećim projektnim aktivnostima i rezultatima.

NAZIV PRIJAVITELJA: Centar za poduzetništvo

NAZIV PROJEKTA: Moja odluka, moja budućnost

OPIS PROJEKTA:

Velik broj mladih na području Osječko-baranjske županije, ali i Hrvatske općenito, suočava se s problemom visoke stope nezaposlenosti, nedostatkom pristupa kvalitetnom obrazovanju i osposobljavanju te nedostatkom podrške za prijelaz s obrazovanja na tržište rada. Ovaj fenomen lako može rezultirati socijalnom isključenošću i ekonomskim teškoćama među mladima. Kako bi se adekvatno odgovorilo na navedeni izazov i kako bi se stimulirala prevencija ulaska u NEET (eng. ”Not in Education, Employment, or Training”) skupinu potrebno je razumijevanje stanja na tržištu kao i specifičnih potreba koje ova skupina ima.

Projekt ”Moja odluka, moja budućnost” ima za cilj jačanje vještina mladih kroz edukacije čime se nastoji povećati zapošljivost mladih kako bi se spriječio njihov ulazak u NEET skupinu. Ciljna skupina su mladi na području Osječko-baranjske županije koje se nalaze u riziku od ulaska u NEET skupinu  odnosno mladi koji nisu uključeni u obrazovni sustav, tržište rada niti prolaze kroz neki oblik stručnog osposobljavanja, a samim time su izloženi riziku od siromaštva, nezaposlenosti i socijalne izolacije. Osim navedene ciljne skupine, projektom će se ostvariti pozitivan utjecaj i na ostale dionike poput poslodavaca, obrazovnih institucija, organizacija civilnog društva, obitelji mladih, jedinice lokalne samouprave, šire javnosti i dr. Svrha projekta u nadolazećim mjesecima planira se realizirati kroz senzibilizaciju zapošljavanja mladih, umrežavanje relevantnih dionika, povećanje svijesti o prednostima zapošljavanja mladih kod poduzetnika te kroz pružanje odgovarajućih edukacija mladima jačajući time njihove kompetencije i položaj na tržištu.

TRAJANJE PROJEKTA: 12 mjeseci

POČETAK PROVEDBE PROJEKTA: 1. siječnja 2024. godine

PODRUČJE: Osječko – baranjska županija

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 14.967,74 EUR

Ovaj projekt provodi se uz financiranje Središnjeg ureda za demografiju i mlade

Ove stranice koriste tehnologiju internetskih 'kolačića', a kako bismo Vam ponudili bolje iskustvo. Više informacija o njima, kao i o detaljima iz domene privatnosti, možete saznati putem sljedeće poveznice